Nog steeds gezonde school!

We zijn nog steeds gezonde school op het gebied van sport en bewegen!

Voor het certificaat voor de gezonde school, sport en bewegen, moest een nieuwe aanvraag gedaan worden. Een certificaat is geldig voor drie jaar. Afgelopen week hebben wij van de GGD te horen gekregen dat wij nog steeds voldoen aan de eisen voor gezond sporten en bewegen op school en ons gezonde school mogen noemen.
Wij vinden de aandacht voor bewegen belangrijk, omdat we de kinderen meer mee willen geven dan alleen rekenen en taal. Wij willen de leerlingen ook graag bewust laten zijn van een gezonde leefstijl.
Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen die lichamelijk actief zijn, aantoonbaar betere leerresultaten behalen dan hun minder fitte leeftijdsgenoten. Gezonder gedrag van leerlingen draagt bij aan betere sociale vaardigheden en schoolprestaties, het terugdringen van voortijdig schoolverlaten en succesvollere loopbanen.

Naar het overzicht