Projectweek Vroeger en nu

Van 18 t/m 27 maart is bij ons op obs De Hofmaat de projectweek : “ Vroeger en NU “gehouden.

Vanaf groep 1 t/m groep 8 hebben de leerlingen hieraan meegewerkt .

Alle groepen zijn naar de : “Oale Schole “in Noordijk geweest en hebben daar tekst en uitleg gekregen van Henny Zwierzynske.

Ook hebben de groepen 1 t/m 3 hier in de Oale Schole aardappelkoekjes gebakken.

Daarnaast zijn er allerlei excursies geregeld zodat de leerlingen van de groepen 4 t/m 8 zelf zagen hoe bepaalde zaken vroeger gemaakt of gedaan werden.

Groep 1 t/ m 3 heeft nog met de Stedeke dansers uit Diepenheim in het speellokaal gedanst op oud-hollandse liedjes.

Groep 4 en 5 zijn naar de Klompenfabriek in Winterswijk geweest.

Groep 6 en 8 hebben gevaren met de Berkelzomp.

Groep 7 heeft een bezoek gebracht aan de Needse molen en is aansluitend naar bakker Stroet geweest om te horen hoe de broden gebakken worden.

Gedurende de tijd op school hebben de leerlingen werkbladen gemaakt en zijn creatief bezig geweest met tegeltjes en het inrichten van woningen in de oude stijl.

Aan het eind van de project week hebben we een afsluiting georganiseerd die zeer goed bezocht is door de ouders.

Tijdens deze afsluiting hadden de leerlingen van groep 8 “oude “kleding aan en gingen hiermee door de hele school. Ook trakteerden ze op “oude “koekjes.

Conclusie : Een zeer geslaagd project en veel zaken /dingen van vroeger besproken en behandeld.

Naar het overzicht